De naam van de begeleider(s) die een leerling wil(len) bijstaan om een rijbewijs B te behalen moet vermeld worden op het voorlopig rijbewijs.

Vormingsmoment voor begeleiders

De naam van de begeleider(s) die een leerling wil(len) bijstaan om een rijbewijs B te behalen moet vermeld worden op het voorlopig rijbewijs. Sinds 13/03/2020 is het niet meer verplicht om een vormingsmoment te volgen. Iedereen is natuurlijk vrij om een opfrissing wegcode te volgen. Dit om ook als begeleider opnieuw alert te zijn voor de regels in het verkeer. Wij organiseren 2/maand een vormingsmoment.

De prijs voor deze sessie bedraagt €20 per begeleider en kan gevolgd worden in het Rij huis.

Data:

Datum Uur
  • woensdag 4 maart 2020
  • zaterdag 28 maart 2020
  • woensdag 8 april 2020
  • zaterdag 28 april 2020
  • 17u30 tot 20u30
  • 09u00 tot 12u00
  • 17u30 tot 20u30
  • 09u00 tot 12u00

Samen: lesgevers en begeleiders

Sinds jaar en dag worden in ons land de professionele rijopleiding en de vrije begeleiding gezien als ‘twee verschillende manieren om een rijbewijs te behalen’. Het vormingsmoment kan een unieke gelegenheid zijn om rijschoollesgevers en begeleiders dichter bij elkaar te brengen, als partners die mekaar nodig hebben en aanvullen.

We hebben dezelfde doelstelling: veilige, bekwame en milieubewuste chauffeurs opleiden, respectvol tegenover zichzelf en anderen. We hebben andere troeven: de rijschoollesgever werkt vanuit een professionele basis, waar dag na dag nieuwe ervaring, kennis en know-how aan wordt toegevoegd, zodat de leerling op een intense en efficiënte manier de juiste vaardigheden en inzichten krijgt aangereikt. Maar bij het inoefenen en automatiseren van die vaardigheden komt de sterkte van de vrije begeleiding aan bod: het aantal oefenmomenten noch de duur ervan kan in de rijschool worden geëvenaard.

Door samen aan de slag te gaan en ten volle gebruik te maken van elkaars mogelijkheden en sterke punten kunnen we de doelstelling bereiken waarvoor de hervorming van de rijopleiding in het leven werd geroepen: de daling van het aantal zware ongevallen op onze wegen, met in België veel te veel – ook jonge – verkeersslachtoffers. Laten we in de vormingssessie met mekaar in gesprek gaan en de eerste stap zetten naar een veilige mobiliteit.

Volg het vormingsmoment voor begeleiders!

Contacteer ons